Održavanje

Održavanje računarske opreme i servisa koje YUnet nudi svojim korisnicima ima brojne prednosti u odnosu na ponudu na tržištu. Osim velikog znanja i stručnosti osoblja, iskustva na izgradnji i održavanju sopstvene infrastrukture garant su kvaliteta i vrhunskog nivoa usluga, koji nas čine jedinstvenima.

Preduzećima je na raspolaganju usluga održavanja u tri kategorije:

  • Održavanje komunikacione opreme
  • Održavanje vaših ili naših IT rešenja
  • Održavanje servera i servisa korisnika


Održavanje može biti u celosti gde menjamo vaše IT osobolje ali i kao dopuna vašem IT osoblju u smislu povećanog obima angožovanja ili dodatne stručnosti u određenim oblastima.


1. Održavanje komunikacione opreme

Ova usluga namenjena je korisnicima koji imaju potrebu za intervencijama u slučaju pada sistema/kvarova (rekonfigurisanje/crash recovery) kao i doinstalacije postojeće opreme. Korisnicima se nudi upgrade softvera, update sistemskog softvera kao i elementarne rekonfiguracije sistema. Oprema koja je podržana podrazumeva većinu koja je prisutna na našem tržištu: Cisco, Juniper, Linux, Mikrotik, Checkpoint, različiti modemi za potrebe iznajmljenih linija ili dsl rešenja.U okviru ove usluge je i održavanje zakupljenih vodova ako klijent koristi usluge YUneta .


2. Održavanje vaših ili naših IT rešenja


Usluga namenjena korisnicima koji imaju različita standardna i nestandardna rešenja integrisana sa drugim uslugama kod nas ili nekod drugog, kao npr. kompletno održavanje mail, web, vpn, security servisa i opreme kao i servisa koji obezbeđuje konekciju ka Internetu.


3. Održavanje servera ili servisa korisnika


Održavanje servera i servisa podrazumeva intervencije u slučaju pada sistema i kvarova, redovno i vanredno administriranje sistema, troubleshooting, upgrade sistemskog i softvera servisa, upoznavanje korisnika sa novim funkcijama.

© 2017 Yunet International. All rights reserved.